UKA in het nieuws

 

>Met enige regelmaat wordt er interesse in UKA getoond vanuit verschillende (lokale) kranten. Op deze pagina een verzameling van de artikelen waarin de Utrechtse Kwispel Academie genoemd wordt en een opvallend citaat uit elk artikel.

 

Algemeen Dagblad: "Worstelen met Coronapups"

DPG Media, 26 juni 2021. Titel op ad.nl: "Coronapups zijn nu (slecht opgevoede) coronapubers, therapeuten slaan alarm: 'Wij zetten ons schrap'."

 

 

,,Je ziet dat mensen echt totaal niet weten hoe ze ‘nee’ tegen hun hond moeten zeggen. Ze hebben geen cursus gehad, dus hebben dat niet geleerd. Daardoor krijg je enorm veel pubers die menen alles te mogen doen en het niet gewend zijn om met prikkels om te gaan.”

 

https://www.ad.nl/utrecht/coronapups-zijn-nu-slecht-opgevoede-coronapubers-therapeuten-slaan-alarm-wij-zetten-ons-schrap~a6dd70a1/

 

 

De Molenkruier: "Samen 'kwispelen' op de zondagochtend"

DPG Media - 16 juni 2012

 

 

"We trainen niet op oefeningen. Een hond kan al gaan liggen, zitten en opstaan. We koppelen het aan een situatie. Je wilt een bepaalde houding uit een hond halen, maar omgeving en emoties hebben daar invloed op. Stress uit zich in lichaamstaal van een hond. De eigenaar moet de hond leren lezen en zich afvragen wat de hond ziet. Honden hebben een eigen behoefte, je moet het gedrag kanaliseren."

 

https://www.molenkruier.nl/reader/74144/1668744/samen-kwispelen-op-zondagochtend

 

 

Wijkkrant Batau-Noord: "Op cursus bij de Kwispelacademie in Nieuwegein"

Wijknetwerk Batau-Noord - September 2020

 

 

"Vaak zien we dat na een puppycursus het trainen met de hond er een beetje bij inschiet. En dat is zonde, want je hebt meer plezier, zelfs met een puberende hond, wanneer je echt met je hond kunt samenwerken."

 

 

Wijkkrant: "Het ruikt hier niet naar hond"

Wijkplatform Zuilenstein-Huis de Geer-Blokhoeve - 6 maart 2019

 

 

"Ik ben met al mijn honden naar hondentraining geweest. Dat werd vroeger door de Dierenbescherming gegeven, tegenwoordig door de kynologenvereniging en de Utrechtse Kwispel Academie. Ik raad iedere hondenbezitter aan met zijn hond naar training te gaan"